22 Haziran 2012 Cuma

İnsanın Sessizliği

   Bazen çevremizdeki insanların sesi kısık gelir. Bazen bu durum bizde de olur. Bir sağlık sorunumuz yoksa eğer bunun bazı nedenleri vardır. Kendimizi iyi hissetmememiz en önemli neden olabilir veya yabancı bir ortamda bulunmamız... Kendimize güven duymadığımız zamanlarda da sesimiz pek çıkmaz. İnsanlarla tanıştıkça ve kaynaştıkça sessizliğimiz azalır. Artık daha sık konuşmaya, gülmeye hatta espiri yapmaya bile başlarız. 

   Dünyada bulunduğumuz konum sesimizi de etkiliyor olmalı. Zengin ve güçlü insanların sesi hep yüksek çıkıyor. Mesela siyasetçiler... Özellikle de miting meydanlarında sesleri ne kadar da gür çıkıyor. Bir de mecliste... 

   Hepimiz zaman zaman kafayı dinlemek için sessiz, sakin ortamları arıyoruz. Hafta sonları veya tatillerde şehrin gürültüsünden uzaklara koşuyoruz. Çoğu zaman da huzuru doğanın sakin kollarında buluyoruz. Bazen de kulağa hoş gelen bir müzikte... Ruhun gıdası misali tedavi ediyor sanki bizi... Hoşumuza gitmeyen müziklerse tam tersi kapı gıcırtısı gibi geliyor. Neşemizi çarçabuk kaçırıveriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder